Термоси та термокружки для дітей

27 december 2023
термокружки для дітей

У чому відмінність дитячих термосів, які бувають і для чого взагалі потрібні.

Як важко буває батькам організувати режим харчування малої дитини. А ще поєднати прийоми їжі з режимом щоденних прогулянок, тривалими подорожами, походами до лікаря та батьківськими робочими моментами.

Кожна історія індивідуальна, але багато батьків можуть знайти для себе рішення, придбавши кілька дитячих термосів.
Напевно, ви зараз уявили класичний термос з кришкою-чашкою? Мова не лише про нього.
Давайте розбиратись, які дитячі термоси бувають і які варто придбати батькам для своїх крихіток.

термос з кришкою-чашкою

Різновиди дитячих термосів.

Термоси для напоїв.
Це термопосуд для гарячих та холодних напоїв. За принципом — як класичний термос з колбою та вакуумом, але з рядом відмінностей, які і визначають термос дитячим.

Чим відрізняється дитячий термос від «дорослого»:

  • Яскравий дизайн, який має подобатись малюку. Це найважливіший аспект в дитячій продукції. Дитина буде користуватись девайсом, намагатись правильно поводитись, берегти — тільки якщо він їй до вподоби.
  • Малий об’єм. Це зрозуміло, дитині не потрібні великі об’єми, як для дорослих. Їй достатньо 0,2 - 0,45 л.
  • Невелика вага. Призначення дитячого термоса бути під рукою у дитини, тобто лежати в її сумочці чи рюкзачку. Тому хороший дитячий термос — це легкий термос.
  • Особливості конструкції. У термоса для найменших споживачів можуть бути дві ручки, ремінець для легшого транспортування, бейджик для імені, змінні кришки, кришка з трубочкою для холодних напоїв, кришка зі зручною ручкою для переноски термоса.

Звертайте увагу, термоси бувають лише для холодних напоїв. Наприклад, дитячий термос з трубочкою, що оброблена іонами срібла для антибактеріального ефекту Zojirushi SQ-DA. В такий термос не варто наливати гарячі рідини. Але він ідеальний для довгого зберігання свіжим компоту, соку чи йогурту прохолодної або кімнатної температури.

термос для холодних напоїв

Термокружки. Різновид термосів для напоїв, але з іншою конструкцією кришки. Не потрібно наливати в окрему ємність, щоб попити. Споживати можна безпосередньо з термокружки — завдяки вбудованим поїлкам. У різних виробників зустрічаються різні форми поїлок. Підходять і для гарячих, і для холодних напоїв.
Термокружки для дітей від «дорослих» відрізняються лише дизайном та об’ємом.

Термоконтейнер. Це термос, але для їжі. Побудова та принцип роботи аналогічний з класичним термосом, але обов’язкове широке горло.

Ситуацій, коли дитячий термос для їжі може виручити — чимало.
Якщо потрібно відвідати лікарню чи інший заклад, а час обіду має застати вас та малюка в дорозі.
Плануєте довго гуляти в парку.
Збираєтесь в подорож автомобілем, потягом, літаком.
Або ж просто маленька капризуля відмовляється їсти. Тоді можна влаштувати маленький пікнік на вулиці, прихопивши з собою свіженький гаряченький обід в термоконтейнері. Такий варіант обіду малечі 100% сподобається.

дитячий термос для їжі

У більш старшому дитячому віці контейнер теж може стати у нагоді.
Зазвичай, сучасні підлітки дуже активні, щодня після школи займаються спортом, танцями та іншими активностями. І часто у них немає часу заходити додому перед гуртками та розігрівати собі обід. Або просто лінуються (так, навіть найвідповідальніші діти іноді можуть лінуватись щось зробити).
Але ж зовсім інша справа, якщо готовий гарячий обід вже чекає на тінейджера вдома або в його рюкзаку.

Термоси для їжі здатні зберігати тепло та холод усередині до 6-ти годин. Тож, зранку поклавши харч, можете бути спокійними — обідати дитина буде свіжим та теплим.

Як обрати дитячий термос.
Важливі характеристики, які варто взяти до уваги під час вибору будь-якого термосу для дитини:

  • Вага виробу. Важливо, щоб термос не обтяжував рюкзак.
  • Матеріал, з якого виготовлений термос, має бути екологічним та стійким до хімічних реакцій.
  • Міцність, стійкість до механічних пошкоджень. Так, не варто дитині купувати термос зі скляною колбою. Треба враховувати, що діти іноді забувають про все на світі, та запросто можуть недбало поводитись зі своїми речами.
  • Герметичність. Обов’язково перевірити, чи не протікає термос до того, як дитина покладе його собі в шкільний рюкзак.
  • Температурний режим. Якісний дитячий термос для чаю має зберігати гарячу температуру до 24-х годин, холодну - до 6-ти годин. Термос для гарячої їжі збереже її температуру до 6-ти годин.
  • І як ми вже писали вище — дитячий термос має подобатись дитині. На дизайн треба звертати увагу першочергово. Красивий термос може стати навіть чудовим подарунком до свят.
Красивий термос

Що взяти підлітку.

На це питання хочеться відповісти окремо.
Для майже дорослої дитини серед японських термосів Zojirushi є чималий вибір яскравих та стильних термокружок у розділі «дорослих», від яких ваш підліток буде просто у захваті. Є дуже цікаві принти, наприклад у моделей SM-SG та SM-WG. Єдиноріжки з веселками, котики з лапками, кеди, касети та інші. Також є яскраві однотонні моделі з різними незвичайними текстурами поверхні корпусу. Найбільш вдалі об’єми для дитини — це 0,36 або 0,48 л.

термос для підлітка

Така термокружка може стати навіть яскравим доповненням образу.

Її зручно використовувати не лише для гарячих напоїв, а і просто для води кімнатної температури взимку. В звичайній пляшці вода охолоне, поки підліток доїде до тренування. А в термокружці лишиться оптимальної температури.

термос для гарячих напоїв

Інструкція для дорослого.

Або правила безпеки та догляду за термосом:

  • Перш за все, треба навчити дитину користуватись термосом. Перевір кілька разів, чи може малюк самостійно правильно відкрити та закрити його.
  • Не наливай в дитячий термос дуже гарячу рідину. Саме для цього ми й радили перед покупкою перевірити температурний режим. Малюк має відкрити термос та відразу пити (чи їсти), не чекати, поки вміст охолоне. В гіршому варіанті — дитина може ще й обпекти слизову. Перед тим, як налити чай чи покласти їжу, ополосни термос кип’ятком, але сам чай чи інший вміст термоса має бути вже охолодженим до температури вживання.
  • Після кожного використання, будь-який термос необхідно ретельно помити та просушити в розібраному стані. Для миття користуйся лише м’якими засобами, щоб не пошкодити внутрішню поверхню (особливо, якщо вона зі спеціальним покриттям). Якщо йоршик — то лише з поролону. Періодично замочуй термос та розібрану кришку в спеціальному розчині для очистки, наприклад Zojirushi. Ні в якому разі не мий в посудомийній машині.
  • Дуже радимо як дитячі термоси та і дорослі носити в спеціальних чохлах. По-перше, чохол збереже зовнішній вигляд термоса, захистить від подряпин. А по-друге, якщо дитина в якийсь момент поспіхом закриє термос не правильно і деяка рідина просочиться назовні — вона хоча б залишиться в чохлі, а не забруднить сумку чи рюкзак.

Чи потрібні дитині термоси? На 100% впевнені, що дуже потрібні. Термос — це одна з перших навичок самостійності вашої малечі.
Це турбота про здоров’я та комфорт дитини.
В якомусь сенсі термос = свобода.