Ланч-бокси. Як термос, тільки для їжі.

01 may 2024


Напевно, ви бачили в магазинах набори ланч-боксів, але завжди проходили повз них?
Просто ви не замислювались над тим, яка це корисна річ у побуті. Давайте розбиратись.

Що таке термо ланч-бокси

Термо ланч-бокси — це набори харчових контейнерів з можливістю зберігати температуру всередині.

Вони можуть виготовлятись з різних матеріалів, мати різноманітні об’єми та комплектацію.

Найпопулярніші – це набори з одним великим термоконтейнером, в який складаються кілька боксів для різних страв. Ще варіант такого набору – коли основний контейнер замінює термосумка. В комплекті можуть бути прибори: ложки, виделки чи палички, чохол або ремінець для транспортування.

Звичайний пластиковий посуд може нанести шкоду здоров’ю.
Полімери, з яких виготовляють судки та інше столове приладдя, мігрують в їжу. За рік людина може «вжити» вражаючу порцію пластику.Якісні термобокси не містять у своєму складі дешевих та шкідливих речовин, в тому числі бісфенол А, які могли б потрапити до організму та нанести шкоду.
Термоконтейнери Zojirushi зроблені з неіржавної сталі високої якості та безпечного поліпропілену. Матеріали спеціально розроблені для гарячих страв, не нашкодять здоров’ю
Тому термо ланч-бокс – це ще й здорова альтернатива звичним судкам.


Навіщо потрібен набір контейнерів для їжі

Насправді, варіантів ситуацій, коли потрібен набір термо боксів, безліч.

  • На роботу.

Навіть якщо в офісі є мікрохвильовка, ви можете не прив’язуватись до неї. Ваш обід вже потрібної температури та немає необхідності його розігрівати. Крім того, в набір боксів ви зможете скласти усі страви для повноцінного обіду та розмістити їх компактно. А також з наборами ланч-боксів можна не хвилюватись за герметичність судка. Бокси тримаються всередині основного контейнера чи термосумки вертикально.

  • В подорож.
    Часто подорожуєте автомобілем чи потягом? Ну тоді термо ланч-бокси точно те, що треба! Домашній повноцінний обід з декількох страв, потрібної температури, гарно запакований – ідеальний варіант.

  • Під час пікніку чи прогулянки, особливо з дітьми.
    У малих дітей свій режим харчування, важливо його притримуватись. Тому, якщо у вас є діти – набір з харчових термоконтейнерів вам дуже потрібен.

  • Особливості харчування.
    Купити ланч-бокс варто, якщо є особливості в харчуванні, пов’язані зі здоров’ям. Не потрібно буде обирати кафе зі спеціальним меню біля роботи чи під час подорожі. Необхідні страви приготуєте заздалегідь. А також спортивне харчування буде комфортніше організувати, маючи набір термоконтейнерів для їжі.

Ланч-бокси з функцією термосів можуть знадобитись, якщо немає можливості готувати обід на плиті чи іншому пристрої, або ж немає часу на приготування їжі.

Потрібен лише окріп та певні продукти.
За допомогою окропу та термосу можна приготувати легкі страви.

  • Просту кашу з пластівців або круп, що швидко готуються.
  • Кашу з сухофруктами або м’ясною консервою.
  • Лапшу з м’ясною консервою.
  • Супи з сушених овочів.
  • Компот, кисіль.

Принцип приготування такий: покласти до термосу набір продуктів, залити кип’ятком, залишити на деякий час.

Японські термо ланч-бокси

Набір з харчовими термоконтейнерами для ваших потреб точно можна знайти серед продукції Zojirushi.
Загальний об’єм контейнера від 0,81 л до 2,0 л. В найменший термоконтейнер об’ємом 810 мл складаються поліпропіленові бокси по 200, 290, 320 мл. В комплекті пенал з паличками для їжі та для зручного транспортування сумка-переноска.

Найбільший набір для ланчу в асортименті Zojirushi – модель SL-XE. Має великий загальний термоконтейнер з неіржавної сталі, менший пропіленовий термо-бокс об’ємом 1,1 л, герметичний бокс для рідких страв на 266 мл, та ще два бокси 269 і 414 мл.

Чому варто придивитися саме до Zojirushi.

  • Термо ланч-бокси японського бренду зберігають гарячу та холодну температуру протягом 6-ти годин, бо мають відмінні термоізоляційні характеристики.
  • Виготовляються лише з якісних та безпечних матеріалів. І, що дуже важливо, не містять шкідливий пластик бісфенол А.
  • Внутрішнє покриття містить іони срібла, що попереджає розмноження шкідливої бактеріальної флори.
  • Конструкція контейнерів з щільними кришками забезпечує чудову герметичність. Завдяки цьому запахи страв з різних боксів не змішуються між собою.
  • Можна їсти прямо з боксів.
  • Контейнери дозволяється ставити в мікрохвильовку.
  • Красиві кольори та дизайн.

Харчуватись правильно будь-де зручніше з термо ланч-боксами.