BPA. Що це за речовина і чому вона така шкідлива для людини

29 march 2024

Чому варто уникати впливу та як себе вберегти від впливу Бісфенол А читай у статті.

Не замислюючись, так чи інакше, але ми щодня користуємось виробами, що можуть містити цю небезпечну речовину.
Бісфенол А (або ж BPA) – хімічний винахід, речовина, що входить до складу багатьох сучасних матеріалів. Таких як пластмаси, полікарбонати, епоксидні смоли, інші синтетичні тверді й прозорі матеріали, що мають характеристики значної стійкості до хімічних і термічних впливів. Тобто BPA містить більшість звичних нам у побуті предметів.
Речовина може потрапляти в організм під час контакту пластику зі шкірою чи слизовими. А також мігрує в напої та їжу. При нагріванні посуду з BPA чи контакті гарячих напоїв з пластиком, ризик проникнення речовини з пластику до організму збільшується.

Чим шкідливий бісфенол А та хто в зоні ризику.

Найбільш вразливими до дії бісфенолу А є малі діти. Через те, що у дітей ще не розвинена функція детоксикації організму, вони завжди мають більшу концентрацію речовини, в порівнянні з дорослими. Також в зоні великого ризику знаходяться жінки через те, що дія BPA подібна до дії естрогенів.

Вчені дослідили шкоду бісфенолу А.

  • Вражає залози та перешкоджає утворенню гормонів, відповідальних за обмін речовин в організмі, сексуальну функцію, режим сну.
  • Викликає порушення в роботі печінки, нирок.
  • Велика ймовірність негативного впливу на розвиток плоду в утробі вагітної.
  • Може перешкоджати процесу формування імунної системи.
  • Довготривалий вплив на чоловіків може також позначитись на статевих функціях та призвести до хронічних захворювань.
  • Існує ймовірність розвитку інсулінозалежного діабету, серцево-судинних захворювань, астми, інших.

Як убезпечити себе від шкідливого впливу.
Необхідно відмовитись від товарів, що містять бісфенол А.
Якщо не вийде зовсім відмовитись від вживання пластику, то потрібно хоча б обмежити використання та не нагрівати цю продукцію.

Під час вибору побутових товарів звертайте увагу на маркування. На якісній продукції, що не містить шкідливої речовини, обо’язково буде помітка bpa free. Дуже важлива категорія, де необхідно ретельно обирати продукцію bpa free пластик – це дитячий посуд, термоси, пляшечки та інші дитячі товари.

Zojirushi = BPA free.
Для виробника японських термосів надважливо дбати про безпеку продукції. Тому термоси та інші продукти виготовляються лише з безпечних матеріалів та не містять бісфенол А.

Тож, купуючи дитячі термоси чи харчові термоконтейнери Zojirushi, мами можуть бути спокійними за здоров’я своїх малюків.

Zojirushi не лише дітям.
Серед асортименту bpa free продукції Zojirushi можеш обрати термокружки та термокухлі на щодень, термоси, харчові термобокси.

Сміливо купуй та користуйся!